Treichl ia in calcul preluarea unor banci mai mici in Romania in urmatorii ani

Data publicarii: 01-08-2007 | Finante-Banci

Erste Bank nu exclude posibilitatea unei extinderi pe piata romaneasca prin preluarea unor banci mai mici, in urmatorii ani, desi este foarte aproape de cota limita de control asupra pietei impusa de autoritati, a declarat presedintele Erste, Andreas Treichl.

"Suntem aproape de cota de piata maxima admisa si deocamdata ne ocupam de consolidarea afacerii noastre la Banca Comerciala Romana (BCR), dar nu excludem o preluare a unor banci mai mici in viitorul indepartat. Cine stie, poate oferim surprize placute", a declarat presedintele executiv al Erste Bank.

Treichl a mai spus in cadrul unei conferinte de presa ca in acest moment nu are planuri ambitioase de expansiune, ci urmareste mai degraba consolidarea pietelor cucerite."Suntem interesati sa ne consolidam, exista loc de imbunatatiri in Serbia, Croatia, Romania, am putea provoca niste surprize in anii urmatori".

Intrebat daca este interesat de expansiunea pe piata rusa, Treichl a spus ca nu este o optiune inteligenta o afacere care depinde mult de politic. "Va veni momentul in care Rusia va fi interesanta pentru noi, dar nu cazul inca. E greu sa mergi pe o piata pe care ultimul cuvant nu iti apartine. Rusia este o piata foarte atractiva, acelasi lucru este valabil in Kazakstan, Turkmenistan. Nu cotele de piata sunt cele mai importante pentru noi. Luam in calcul in primul rand cifrele absolute, nu cotele de piata. Pe de alta parte, tinta noastra este sa avem cote de piata de cel putin 10% pe pietele pe care le consideram de prima importanta. In Ucraina vrem 4-5%, prin urmare nu e piata importanta pentru noi, din cauza situatiei politice si economice", a spus Treichl.

Presedintele executiv al Erste a lasat sa se inteleaga ca nu exclude, intr-un viitor indepartat o penetrare a pietei indiene.

NewsIn