Cat costa asigurarea iPhone

Data publicarii: 02-08-2007 | IT&C

Operatorul de telefonie mobila AT&T, in a carui retea este codat iPhone, nu ofera contra cost garantie extinsa pentru terminal, noteaza Evenimentul Zilei. Compania AT&T refuza sa ofere servicii de garantie extinsa pentru iPhone, care sa acopere eventualele defectiuni aparute dupa expirarea perioadei de garantie, informeaza blogul neoficial Apple, tuaw.com.

Apple, compania care detine brandul iPhone, ofera o perioada de garantie de un an si o extragarantie prin intermediul serviciului de suport pentru clienti AppleCare, insa aceasta se rezuma doar la defectele de fabricatie, nu si la cele aparute in caz de accident, furt sau utilizare defectuoasa.

Se estimeaza ca aceasta polita va costa aproximativ 70 de dolari pe an pentru iPhone, asta in cazul in care pentru iPod serviciul AppleCare costa 59 de dolari pe an, iar pentru iPod nano 39 de dolari.

Utilizatorii iPhone se vad  nevoiti sa apeleze si la companiile de asigurari clasice care acopera si produse electronice, precum Allstate, Geico sau State Farm.

Insa acestea nu incheie o polita de asigurare separata pentru iPhone, ci fac o anexa care adauga un cost suplimentar cuprins intre 5 si 20 de dolari pe an, la o polita deja existenta pe care solicitantul o are pentru o proprietate.

Integral in Evenimentul Zilei