Arbitrul pensiilor private va retrage autorizatia administratorilor care incalca legea

Data publicarii: 13-08-2007 | Economie

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a modificat norma privind publicitatea fondurilor de pensii si a introdus sanctiunea retragerii autorizatiei de administrare pentru administratorii care incalca legea sau o aplica incorect, arata, duminica, un comunicat al institutiei.

"Sanctiunea retragerii autorizatiei de administrare se aplica in caz de neexecutare sau executare necorespunzatoare a obligatiilor care rezulta din Legea nr.204/2006 sau din Norma (nr. 5/2006, n.r.)", se precizeaza in comunicat.

O alta prevedere importanta introdusa ca urmare a modificarii Normei nr. 5/2006 privind publicitatea fondurilor de pensii facultative (pilonul III) stabileste ca administratorii vor depune materialul publicitar, in copie, spre informare, la CSSPP inainte de prima difuzare. In vechea forma, reglementarea prevedea ca, pentru a fi difuzate, materialele publicitare ale fondurilor de pensii private trebuiau mai intai avizate de CSSPP.

Norma in noua forma interzice in mod expres "difuzarea oricarui material publicitar in legatura cu un fond de pensii facultative sau cu un administrator, inainte ca fondul de pensii si administratorul sa fie autorizati de catre CSSPP, precum si inainte de publicarea prospectelor schemelor de pensii facultative autorizate de catre CSSPP", se mai arata in comunicat.

Arbitrul pensiilor private a modificat saptamana trecuta Norma nr. 5/2006 privind informatiile continute in materiale publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative si administratorii acestora, elaborata in aplicarea Legii nr.204/2006 privind pensiile facultative. Dupa aprobare, actul normativ va fi transmis spre publicare in Monitorul Oficial.

NewsIn