Omniasig tinteste un profit de 10 milioane euro in 2007 prin cresterea vanzarilor

Data publicarii: 17-08-2007 | Afaceri

Asiguratorul Omniasig-Vienna Insurance Group vrea sa ajunga pana la sfarsitul acestui an la o cifra de afaceri de 230 milioane euro si la un profit de 10 milioane euro, ca urmare a extinderii retelei de vanzari, a declarat presedintele companiei, Constantin Toma.

"Anul acesta am deschis 30 de unitati si analizam posibilitatea deschiderii a cel putin inca zece sucursale, puncte de lucru si agentii in toata tara", a spus Toma. El a adaugat ca unul dintre obiectivele companiei este de a avea acoperire in toate orasele, pentru ca apoi sa isi extinda activitatea si la sate. 

Un alt obiectiv al Omniasig este sa angajeze 500 de persoane pana la sfarsitul lui 2007, a mai spus presedintele firmei si a precizat ca Omniasig si-a indeplinit pana in prezent acest obiectiv doar in proportie de 10%.

Printre cele mai importante contracte pe care le-a semnat asiguratorul in 2007 se numara cele cu Centrala de la Cernavoda si cu Bechtel, a mai spus Toma. 

Omniasig - Vienna Insurance Group a urcat anul trecut pe pozitia a doua pe piata asigurarilor generale din Romania, cu un volum total al primelor brute subscrise de 152,10 milioane euro si o cota de piata de 9,33%.

Grupul austriac Vienna Insurance se situeaza, prin toate companiile detinute, pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de 17,73%.

Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-un pachet de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%. Pe 24 iulie, Vienna Insurance Group a anuntat semnarea unui contract de preluare a pachetului majoritar la Asirom si  a confirmat preluarea a 30% din capital de la actualul actionar majoritar, considerata un prim pas in afacere.

In 2006, subsidiarele Vienna Insurance Group din Romania au inregistrat un profit brut de 2,8 milioane de euro, de cinci ori mai mare decat cel raportat in 2005, si venituri de 236,89 milioane euro. Cele patru companii au subscris prime brute de 106,2 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, nivel in crestere cu peste 75% fata de perioada similara a anului trecut.

NewsIn