Turism de shopping pentru toate buzunarele

Data publicarii: 23-08-2007 | Turism

Preturi sub media pietei sunt in Spania, iar produsele exclusiviste le gasiti in Milano si Londra, noteaza Adevarul. O vizita prin marile orase ale Europei, si nu numai, va poate oferi satisfactia petrecerii unei vacante complete. Un periplu prin Roma, Paris, Barcelona sau Londra este ocazia perfecta pentru a te relaxa, dar si pentru a-ti reinnoi garderoba. Mai ales ca raportul calitate-pret este net superior celui care ar putea fi obtinut in centrele comerciale autohtone.

Tot mai multi romani aleg sa mearga in marile capitale europene, in primul rand din ratiuni financiare, o astfel de vacanta oferindu-le atat posibilitatea de a-si reinnoi garderoba, cat si posibilitatea de a se bucura de o vacanta petrecuta intr-una din marile metropole ale lumii.

Si, in plus, raportul calitate-pret este net superior celui care ar putea fi obtinut in centrele comerciale autohtone. Cele mai vizitate orase europene pentru cumparaturi sunt Paris, Milano, Amsterdam, Praga, Istanbul, Stockolm, Viena, Londra, dar si orase mai indepartate precum Dubai.

Vacante "2 in 1"

Pe Avenue Montaigne sunt prezenti mari creatori de moda Astfel, pentru persoanele care prefera hainele casual, cu un nivel mediu al preturilor, Spania este destinatia unde se pot cumpara tinute de calitate cu bani putini. Daca vorbim de pantofi, posete sau accesorii, indiscutabil ar trebui sa alegeti Italia. Insa cel mai bun raport calitate-pret nu poate fi gasit decat la Paris, capitala mondiala a modei.

Raiul cumparaturilor ieftine

Spania este una din destinatiile aflate in topul preferintelor de vacanta ale romanilor in ultimii ani, o atractie fiind, alaturi de oferta turistica, si cea de shopping. Spania este patria unor branduri devenite celebre in Europa si in lume, precum Zara sau Mango, in perioadele de solduri februarie si iulie-august preturile fiind sfidator de mici fata de cele practicate in Romania.

Marile orase ale Spaniei, precum Barcelona de exemplu, au bulevarde intregi unde se pot face cumparaturi foarte avantajoase de haine precum Paseig de Gracia sau de suvenire, precum Rambla. Nici Madridul nu se lasa mai prejos, pe Ortega y Gassett si Serrano fiind mai vizibile magazinele creatorilor de renume. "Il Corte Inglese" este un soi de mall specializat numai pe branduri scumpe, precum "La Fayette" din Franta.

Italia are si ea cu ce se mandri, astfel Via del Corso nu ar trebui ocolita de iubitorii acestui "sport". Milano se mandreste si el cu bulevarde intregi de magazine mai ieftine, precum Buenos Aires, dar si cu cele pentru cei care-si permit mai multe, precum zona Quadrilatero d'Oro, unde sunt numai marci de lux si terase, baruri si restaurante.

Integral in Adevarul