BNR a validat normele Credit Europe Bank: grad maxim de indatorare de 65%

Data publicarii: 29-08-2007 | Finante-Banci

Banca Nationala a validat normele interne de creditare ale Credit Europe Bank Romania, acestea intrand in vigoare incepand cu data de 5 septembrie 2007, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Gradul de indatorare maxim acceptat de Credit Europe Bank la un client este de pana la 65% din veniturile clientilor si se va stabili pe baza venitului solicitantului si a "scoringului" calculat de banca.

"Detinerea unui portofoliu de peste 400,000 clienti,  cat si know-how-ul international in creditarea  persoanelor fizice si in businessul ipotecar, au contribuit la elaborarea normelor si principiilor de creditare aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. In timp ce vom continua abordarea prudentiala bancara de creditare, aplicarea noilor norme va favoriza o noua segmentare a clientilor si implementarea unei politici a preturilor bazata pe risc, pentru fiecare produs", a declarat Tamer Ozatakul, Presedinte al Credit Europe Bank Romania.

Noile norme se vor aplica la toate produsele de creditare oferite de banca, dintre acestea enumerand creditele ipotecare, creditele de nevoi personale precum si cardurile de credit.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: