Trei sferturi dintre romani sustin reducerea TVA la paine

Data publicarii: 31-08-2007 | Economie

Trei sferturi dintre cele 1.161 de persoane chestionate in cadrul sondajului Agenda politica si agenda populatiei realizat de Gallup Organization pentru Agentia de strategii guvernamentale sustin reducerea TVA la paine si 83% considera ca limitarea evaziunii in panificatiei este necesara. Sondajul efectuat de Gallup Organization in luna august pe un esantion de 1.161 de persoane de peste 18 ani din toata tara cu eroare de plus/minus 2,9% si la un nivel de incredere de 95% releva ca majoritatea celor chestionati sunt de acord ca autoritatile sa limiteze evaziunea in domeniul panificatiei (83%), al constructiilor (80%) si al turismului (75%).

Cercetarea a cuprins intrebarea referitoare la oportunitatea reducerii TVA si a fost formulata astfel: "Dupa parerea dvs., reducerea TVA la paine este o masura foarte buna, buna, proasta sau foarte proasta?". Majoritatea reprezentand 75% a considerat ca masura este buna sau foarte buna si numai 10% au apreciat ca este proasta sau foarte proasta. Totodata 8% au raspuns ca nu este nici buna, nici proasta.

O alta intrebare a sondajului vizeaza masura in care romanii sunt multumiti de veniturile pe care le obtin. Astfel, 34% dintre repondenta s-au declarat foarte nemultumiti de venituri, 38% au spus ca nu prea sunt multumiti si 24% sunt destul de multumiti. Doar 4% au afirmat ca sunt foarte multumiti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: