ING Fond de Pensii a pregatit 40.000 de agenti pentru vanzarea de pensii private

Data publicarii: 04-09-2007 | Afaceri

Directia de Autorizare din cadrul CSSPP a autorizat ieri 33.856 de agenti de marketing recrutati de ING Fond de Pensii SA, alti 5.125 agenti fiind in curs de autorizare, pentru vanzarea pensiilor private care va incepe pe 17 septembrie, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Am pus accent pe recrutarea si pregatirea celor aproape 40.000 de agenti care vor vinde pensiile private de la ING Fond de Pensii pentru ca ei vor avea cel mai important rol de a le explica romanilor ce inseamna aceste produse si care sunt beneficiile lor", spune Bram Boon, Presedintele Consiliului de Administratie, ING Fond de Pensii.

Agentii de marketing recrutati de ING au beneficiat de o pregatire intensiva prin intermediul unor serii de traininguri. Cursurile urmate au cuprins o tematica larga cuprinzand cadrul normativ al pensiilor private, notiuni despre administratorul si caracteristicile unui fond de pensii administrat privat, fondul de garantare, societatea de depozitare, auditul financiar, prospectul schemei de pensii private, produsul si serviciile ING, politica de investitii, participantii la un fond de pensii, prezentarea procesului de vanzare si marketing, precum si contraventiile si infractiunile in sistemul pensiilor private si politica interna privind conformitatea.

Toti participantii au sustinut un test la finalul cursului. De acelasi training au beneficiat toti cei care vor vinde pensii private de la ING Fond de Pensii: consultantii de asigurare, brokeri, ING Office Manageri si angajati ai ING Asigurari de Viata.

Agentii de marketing vor avea un rol esential de informare a beneficiarilor prin prezentarea prospectului schemei de pensii private, pentru ca participantii sa poata lua o decizie avizata in momentul semnarii acordului de aderare la fondul de pensii private. Ulterior, agentii vor transmite administratorului documentele de aderare semnate de catre participanti.

"Autorizarea agentilor de marketing reprezinta un ultim pas, dupa ce am primit in aceste zile si autorizarea pentru Fondul de Pensii Administrat Privat ING. Detinem acum toate autorizatiile si avizele necesare pentru a vinde pensii private in Romania cu incepere din 17 septembrie", declara Radu Vasilescu, Director General al ING Fond de Pensii.

ING Fond de Pensii isi propune sa fie liderul pietei fondurilor de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) cu o cota de piata de 30%. Valoarea totala a activelor administrate de ING prin intermediul fondurilor de pensii era de 223 miliarde euro, la sfarsitul lui 2006.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: