Un restaurant rusesc de votca din Londra a listat cocktailuri bursiere

Data publicarii: 05-09-2007 | Lifestyle

Un restaurant si bar rusesc din Londra a lansat un meniu special in care fiecare cocktail poarta numele unei companii rusesti listate la London Stock Exchange, iar continutul de alcool din bautura este fixat in functie de cotatia la bursa a actiunilor respectivei firme, arata agentia RIA Novosti.

Meniul "bursier" al restaurantului Potemkin's va contine cinci cocktailuri: Tatneft, numele uneia dintre cele mai mari companii din sectorul petrolului si al gazelor naturale, Rostelecom, operatorul rusesc la mare distanta, Evraz, numele unei companii miniere si siderurgice, Norilsk Nickel, companie ruseasca miniera si metalurgica si Surgutneftegaz, companie ruseasca principala din sectorul petrolului si al gazelor naturale listata la bursa. Fiecare cocktail costa 4,95 lire sterline, adica aproape 10 dolari.

"Nivelul de alcool din bautura va fi identic cotatiei bursiere a actiunilor companiei in cauza", a spus purtatorul de cuvant, citat de RIA Novosti.

Toate cocktailurile sunt preparate din votca in combinatie cu diferite tipuri de sucuri de fructe.

Continutul de alcool din bautura va fi fixat luni seara dupa inchiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori de la Londra, London Stock Exchange si anuntarea cotatiei actiunilor companiilor respective. In fiecare saptamana va fi urmata aceeasi procedura, a mai spus purtatorul de cuvant.

NewsIn