Arbitrul asigurarilor ii va sanctiona pe cei ce vand polite RCA in locuri neamenajate

Data publicarii: 05-09-2007 | Economie

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) controleaza modul de vanzare a asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) si anunta ca va sanctiona persoanele sau firmele care vand polite in locuri neamenajate, informeaza miercuri un comunicat al institutiei. CSA atentioneaza agentii persoane fizice sau juridice, subagentii si societatile de asigurare ca desfasurarea activitatii de contractare a asigurarii obligatorii RCA precum si altor forme de asigurare in spatii deschise ori neamenajate corespunzator pentru acest gen de activitate reprezinta o incalcare a legii si se soldeaza cu sanctiuni, se mentioneaza in comunicat.

Societatile de asigurare raspund si pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a contractelor de colaborare incheiate intre acestea si intermediarii in asigurari, deoarece aceste deficiente se rasfrang asupra consumatorilor de asigurari, potrivit comunicatului institutiei.

Comisia vrea sa intareasca supravegherea societatilor de asigurari, sa creeze o legislatie care sa permita inregistrarea si verificarea agentilor de asigurare si, totodata, sa creasca gradul de calificare profesionala a pietei si a personalului CSA.

NewsIn