Declaratii fiscale modificate pentru a contine informatii despre plata in cont unic

Data publicarii: 05-09-2007 | Finante-Banci

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat va fi modificata astfel incat sa contina informatii referitoare la plata intr-un cont unic intrata in vigoare la 1 septembrie, informeaza miercuri un comunicat al Agentiei de Administrare Fiscala.

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului economiei si finantelor, declaratia privind obligatiile la bugetul general consolidat, formularul 100, va evidentia in doua rubrici distincte obligatiile de plata la bugetul de stat si obligatiile de plata la bugetul asigurarilor.

Incepand cu 1 septembrie 2007, companiile fara datorii bugetare pot opta pentru plata obligatiilor in cont unic, urmand ca de la 1 ianuarie 2008 procedura sa fie extinsa si la contribuabilii cu datorii.

Depunerea declaratiilor fiscale se poate realiza prin mijloace electronice sau prin sisteme de transmitere la distanta. In acest caz, data depunerii declaratiei este cea a inregistrarii pe pagina de internet, confirmata printr-un mesaj electronic.

Formularul 100 se completeaza de platitorii de impozite, taxe si contributii sociale cu obligatii de plata la bugetul general consolidat. Declaratia include date referitoare la: impozit pe profit, accize, impozit privind venitul persoanelor fizice, taxa de timbru social asupra jocurilor de noroc, contributii sociale, impozit pe veniturile microintreprinderilor. Declaratia se depune in format electronic sau pe hartie prin codificarea informatiilor sub forma de cod de bare.

NewsIn