Audientele tv de la oras se muta in ograda posturilor de nisa

Data publicarii: 06-09-2007 | Media

Desi televiziunile generaliste au din ce in ce mai putini adepti, tarifele de publicitate sunt in crestere, noteaza Adevarul. Televiziunile generaliste au pierdut in acest an aproximativ 10-20% din audiente. Cu toate acestea, ratingurile televiziunilor tematice incep sa infloreasca. Desi scaderea audientei pe timp de vara este fireasca deoarece publicul este in vacanta, tendinta de depreciere a ratingurilor este constanta si in lunile "prospere" ale anului. Este vorba de perioadele din toamna si iarna, cand publiul petrece mai mult timp in fata televizorului.

TVR1, de exemplu, a inregistrat anul trecut audiente-record datorita difuzarii meciurilor de la Cupa Mondiala. Anul acesta, postul public nu a mai avut insa acelasi noroc. Daca in iulie 2006 (luna in care s-a desfasurat competitia de fotbal), TVR1 a inregistrat o medie de 202.000 de telespectatori pe minut, in 2007 publicul a fost in medie de doar 84.000 pe minut.

Nici Pro TV nu mai are aceleasi ratinguri-record. Desi continua sa ramana lider in audiente, pe luna ce trece pierde cateva mii de telespectatori. Daca in luna august a anului trecut, in medie, 260.000 de oameni pe minut se uitau la televiziunea lui Adrian Sarbu, in 2007 numarul lor s-a redus cu 15%, pana la 219.000. Si postului Antena 1 i-a "fugit" o parte din public.

Televiziunea grupului Intact a inregistrat o pierdere de aproximativ 50.000 de telespectatori in prima parte a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2006. Lasand la o parte audienta scazuta din lunile de vara, si in restul anului se poate observa acelasi trend descrescator. De exemplu, in luna martie din 2007, la Antena 1 s-au uitat in medie 250.000 de romani pe minut, cu mult mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand televiziunea a avut 330.000 de privitori. Practic, postul din Baneasa a suferit o scadere cu aproape 25%.

Chiar si postul de nisa Realitatea TV a pierdut din audienta, in medie, 17.000 de spectatori fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: