Autoritatile ar putea introduce taxa pe Autostrada Soarelui in sezonul estival 2008

Data publicarii: 07-09-2007 | Economie

Autoritatile ar putea introduce o taxa pe Autostrada Soarelui incepand cu sezonul estival 2008, care se va plati la fiecare nod rutier, taxa care ar putea fi impusa si pentru autostrazile ce urmeaza sa fie construite, a declarat joi directorul adjunct din cadrul CNADR, Dorin Debucean. Potrivit lui Debucean, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) a apelat la serviciile unei firme de consultanta, care face un studiu referitor la introducerea acestei taxe si la concesionarea autostrazilor.

Directorul din cadrul CNADR a mai spus ca, la jumatatea anului viitor, Compania va stabili cum vor arata aceste contracte de concesiune pe 49 de ani.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, anunta in data de 9 mai, ca Executivul ar urma ia o decizie in privinta introducerii taxei de autostrada in sedinta din 16 mai, insa propunerea Ministerului Transporturilor nu s-a aflat de agenda Guvernului nici in sedinta respectiva,  nici in lunile urmatoare. Ministerul Transporturilor a inaintat doua propuneri in aceasta privinta: fie posibilitatea introducerii unei taxe de autostrada, fie ca firma care va concesiona autostrada sa primeasca o subventie de la stat pentru a-si recupera investitia.

Si fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, planifica introducerea acestei taxe, el sustinand, la inceputul anului, ca nivelul acestei taxe nu va depasi cinci euro pe suta de kilometri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: