SRR doreste majorarea taxei radio ca sa nu isi dea oamenii afara

Data publicarii: 10-09-2007 | Media

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) vrea sa majoreze taxa radio cu un leu pe gospodarie si sa se revina la taxa obligatorie, noteaza Gardianul. Potrivit Mariei Toghina, printre posibilele solutii identificate de managementul SRR si propuse pentru gestionarea situatiei financiare, se afla majorarea taxei pe serviciul public de radio cu un leu pe luna, pentru fiecare gospodarie, suplimentarea veniturilor proprii cu sume provenite din profitul unor institutii de stat, cum ar fi Banca Nationala a Romaniei (BNR), Loteria Romana sau C.E.C, si revenirea la taxa obligatorie.

Potrivit scrisorii remise de SRR, scaderea resurselor financiare ale Radioului Public se datoreaza unor cauze independente de activitatea institutiei, cum ar fi: neindexarea, in ultimii trei ani, a valorii taxei radio, in conditiile unei inflatii cumulate de 44%, modificarea Legii nr. 8/1996 a drepturilor de autor si conexe, care a dus la triplarea cuantumului remuneratiei pe anul 2007, fata de anul 2005, scaderea numarului de platitori ai taxei radio, in baza declaratiei pe proprie raspundere si majorarea comisionului perceput de societatile private succesoare ale fostei companii de stat Electrica.

«Birul» urmeaza sa se majoreze la 3,5 lei pe luna

Conducerea SRR a inaintat aceste propuneri Guvernului si Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, cu scopul de a gasi cele mai bune solutii "pentru asigurarea echilibrului financiar al SRR". Totodata, Toghina a precizat ca nu a ridicat problema concedierilor colective in cadrul discutiilor privind posibilele solutii pentru redresarea financiara a societatii.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: