40% din participantii fondurilor de pensii vor fi distribuiti aleatoriu

Data publicarii: 10-09-2007 | Afaceri

Aproximativ 40% din potentialii participanti la fondurile de pensii obligatorii vor completa doua sau mai multe cereri de aderare si, drept consecinta, repartizarea acestora va avea loc aleatoriu, avand in vedere faptul ca actuala procedura de validare nu include criterii de departajare temporala, estimeaza ING Fond de Pensii.

"Daca un client va semna doua sau mai multe cereri de aderare, procedura de validare nu ia in calcul criterii de departajare temporala. Altfel spus, daca vor fi semnate doua cereri de aderare in zile diferite sau in aceeasi zi, acestea vor fi invalidate, urmand ca titularul cererii sa fie repartizat aleatoriu in functie de doua criterii, si anume varsta si gen", a declarat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.

Conform reglementarilor legale, activitatea de validare a unui participant la un fond de pensii privat obligatoriu revine Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, care va realiza un registru al participantilor pe baza datelor existente in sistemul de evidenta a asiguratilor din sistemul public de pensii.

Astfel, toti participantii care la sfarsitul procesului de aderare initiala nu se afla pe registrul CNPAS cu mai mult de un act individual de aderare semnat vor fi inscrisi in registrul participantilor ca «invalidati», urmand a fi repartizati aleatoriu.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: