Banca Romaneasca a aranjat un credit sindicalizat de 48 milioane euro pentru TBI

Data publicarii: 11-09-2007 | Finante-Banci

TBI Leasing IFN a contractat un imprumut sindicalizat in valoare de 48,5 milioane euro pe o perioada de sase ani pentru finantarea activitatilor de leasing, aranjat de Banca Romanesca, membra a grupului bancar elen National Bank of Greece (NBG), au anuntat marti reprezentantii companiei. Din sindicatul de finantare mai fac parte institutiile EFG Eurobank Luxembourg, Piraeus Bank Romania, Raiffeisen Bank Romania, precum si UGBI Garanti Bank, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

Suma de 48,5 milioane euro se adauga la cele 160 milioane euro imprumutate de TBI Leasing de la bancile din Romania si din strainatate, in cei cinci ani de activitate.

"In cursul anului 2006 si in prima jumatate a acestui an, pe piata din Romania au fost incheiate sase mandate in care Banca Romaneasca, direct sau prin intermediul National Bank of Greece, a fost fie aranjor exclusiv, fie aranjor principal impreuna cu alte institutii financiare importante, insumand un cuantum de finantari totale de aproximativ 500 milioane euro", a declarat directorul executiv al diviziei de corporate banking al Bancii Romanesti, Cosmin Calin.

El a adaugat ca aceasta tranzactie reprezinta un nou succes al departamentului de project finance si finantari structurate al Bancii Romanesti, in aranjarea de tranzactii financiare complexe.

Banca Romaneasca a incheiat primul semestru al anului 2007 cu un profit de 5,1 milioane euro si un portofoliu de credite de 1,049 miliarde euro.

Banca Romaneasca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup financiar bancar elen, si in proportie de 10,17% de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Banca, care are un capital social de peste 119 milioane euro, acopera in prezent 85% din zona geografica a tarii prin 98 de sucursale.

National Bank of Greece controleaza in Romania, in afara de Banca Romaneasca, si companiile ETEBA Romania, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si Eurial Leasing.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: