Baneasa Shopping City va fi cel mai mare mall din Romania

Data publicarii: 13-09-2007 | Afaceri

Centrele comerciale de tip mall au un mare potential de dezvoltare pe piata romaneasca, analistii anticipand ca pana in 2009 vor mai fi inaugurate inca cinci. Cel mai asteptat este insa, de departe, Baneasa Shopping City, ce va fi deschis in primavara anului viitor de catre Baneasa Developments. Zona aleasa nu este deloc una intamplatoare, in conditiile in care in aceasta zona se concentreaza o mare parte a ansamblurilor rezidentiale, veniturile celor care locuiesc fiind mai ridicate.

Investitie de 150 milioane de euro

Noul mall, localizat in Zona Comerciala Baneasa, este parte integranta in Proiectul Baneasa, parc de retail intins pe o suprafata de 450.000 de metri patrati. Investitia in Baneasa Shopping City este de aproximativ 150 milioane de euro, fiind cel mai mare mall aflat in constructie in Romania.

Lucrarile de constructie au fost demarate inca de anul trecut si vor fi finalizate in primavara anului 2008. "Baneasa Shopping City este, intr-adevar, cel mai asteptat mall din Romania, un concept nou pe piata de retail autohtona. Ne-am propus sa construim un oras al modei, al gastronomiei si al divertismentului, iar proiectul incepe sa se contureze in acest sens", a declarat Ali Ergun Ergen, administrator & retail developement manager in cadrul companiei.

Potrivit acestuia, structura de otel a geamurilor securizate este deja fixata, iar fatada constructiei este asamblata. "Peretii de compartimentare din gips carton ai magazinelor sunt in proportie de 80% completati, iar peretii de zidarie sunt in proportie de 50% construiti", a precizat Ergun.

Desi lucrarile nu sunt inca finalizate, contractele de inchiriere pentru spatiile comerciale au fost deja semnate in proportie de 100%.

Integral in Adevarul