Aproximativ 1,5 milioane de turisti au fost pe litoral in 2007

Data publicarii: 18-09-2007 | Turism

Secretarul de stat pentru turism Lucia Morariu a declarat ca sezonul estival 2007 a fost unul bun, conform estimarilor numarul turistilor prezenti pe litoral fiind cu 25% mai mare decat in 2006, de circa 1,5 milioane, insa principala problema ramane calitatea serviciilor. "Ne-a ajutat foarte mult vremea in acest an, dar si cei 100 km de autostrada care au fost construiti. Si atentia de care s-a bucurat turismul din partea mass-media i-a facut pe romani sa mearga pe litoral", a adaugat Morariu.

La fel ca si in anii precedenti, aproape 90% din turistii prezenti pe litoral au fost romani. "Din pacate, mai avem mult pana sa reusim sa atragem mai multi turisti straini. Calitatea serviciilor lasa inca de dorit si asta nu se poate schimba peste noapte. Pe langa educatie, pe cei care lucreaza in hoteluri si restaurante trebuie sa-i motivezi pentru a zambi si sa fie amabili. Salariile sunt, insa, mici si atata timp cat ele nu vor fi comparabile cu cele din alte tari, serviciile nu vor creste. Atat omenii cu pregatire cat si cei fara, prefera sa mearga in alte parti sa lucreze, pe bani mai multi", a spus Morariu.

Portrivit secretarului de stat, cifrele oficiale privind numarul total de turisti vor fi cunoscute abia in luna octombrie, dupa ce vor fi facute publice de Institutul National de Statistica.

NewsIn