Conturile bancare furate se vand cu 400 de dolari

Data publicarii: 18-09-2007 | IT&C

Conturile bancare se vand cel mai scump pe piata neagra online, potrivit unui studiu realizat de compania de securitate Symantec. Potrivit raportului, detaliile conturilor bancare au preturi de pana la 400 de dolari, in vreme ce amanuntele legate de cartile de credit se vand cu preturi cuprinse intre 50 de centi si cinci dolari, parolele valoreaza intre unul si 350 de dolari, iar o adresa de mail de la doi la patru dolari pe megabyte.

Comertul online cu date furate evidentiaza nivelul de criminalitate pe internet, unde exista grupuri de cercetare, dezvoltare si marketing cu scopul comercializarii de software altor atacatori, spune William Beer, Director of Security Practice pentru Europa.

Beer a precizat ca s-a inregistrat o crestere a calitatii si cantitatii de cod malitios vandut pe internet, de catre grupari criminale internationale foarte bine organizate.


15 modalitati de a deveni tinta atacurilor de identitate

Hackerii obtin informatiile prin intermediul atacurilor tot mai frecvente care implica adesea colectarea de informatii despre o persoana din retele sociale precum MySpace sau Facebook, spune Beer.

Cu ajutorul acestor date, atacatorul poate construi o adresa e-mail personalizata care imbie victima fie sa faca click pe un atasament care contine software malitios, fie sa viziteze un site de phishing.

CHIP/Realitatea