Ziarul The New York Times ofera acces gratuit la toate articolele de pe site

Data publicarii: 18-09-2007 | Media

Reprezentantii ziarului The New York Times au anuntat ca, incepand de miercuri, vor oferi acces gratuit la toate articolele de pe site-ul publicatiei, NYTimes.com, si ca, in urma acestei masuri, se asteapta la o crestere a numarului de cititori si a veniturilor din publicitate. Serviciul cu plata TimesSelect, prin care cititorii aveau acces la cele mai importante articole ale publicatiei, este, astfel, inchis la doi ani dupa ce a fost lansat. Un abonament lunar la acest serviciu costa 7,95 de dolari pe luna si 49,95 de dolari pe an. In luna august a acestui an, serviciul cu plata al publicatiei avea aproximativ 227.000 de abonati.

Pe langa articolele editiilor curente, incepand de miercuri, vizitatorii site-ului NYTimes.com vor avea acces si la arhiva ziarului din anul 1987 pana in prezent, precum si dinainte de anul 1923, potrivit vicepresedintelui si managerului general al site-ului, Vivian Schiller. Articolele editiilor din perioada 1923 si 1986 vor fi in continuare platite, a mai adaugat Vivian Schiller.

Incepand cu luna iulie, pretul editiilor din timpul saptamanii ale cotidianului The New York Times a crescut cu 0,25 dolari, pana la 1,25 dolari, iar al editiei de duminica a crescut cu 0,5 dolari, pana la 4 dolari.

The New York Times face parte din trustul The New York Times Company, unul dintre cele mai mari grupuri de presa din Statele Unite. Acesta detine peste 20 de ziare, printre care International Herald Tribune si The Boston Globe, si mai multe zeci de site-uri, printre care NYTimes.com, Boston.com si About.com.

NewsIn