Dexia anunta incheierea a trei noi contracte in valoare totala de circa 70 milioane EUR

Data publicarii: 20-09-2007 | Finante-Banci

Dexia Kommunalkredit Bank AG anunta astazi semnarea contractului de finantare cu Primaria Alba Iulia in valoare de 32.000.000 RON, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Proiectul de finantare, castigat prin licitatie publica, consta in acordarea unei linii de credit bancar de tip punte in valoare de 32 de milioane RON, cu o maturitate de 2 ani, refinantat printr-o emisiune de obligatiuni municipale de aceeasi valoare, cu maturitate de 18 de ani.

"Cu semnarea acestui nou contract, incheiem o saptamana extrem de intensa in care valoarea contractelor semnate cu autoritati publice locale s-a ridicat la 70 milioane EUR. Ma refer aici si la contractele semnate cu Primaria Sectorului 4 in valoare de 162 milioane RON si cel cu Consiliul Judetean Arges in valoare de 22 milioane RON" a declarat Roxana Lazar, Director General al Dexia Kommunalkredit Romania, prezenta la ceremonia de semnare de la Alba Iulia.

Toate cele trei tranzactii au fost contractate pe termen lung Alba iulia 20 ani, Primaria Sectorului 4  - 18 ani si Consiliul Judetean Arges - 20 ani, pentru investitii de interes local cum ar fi modernizarea de drumuri, reabilitare spatii verzi, canalizare si altele.

"Aceaste noi finantari de valori semnificative acordate pe termen lung confirma angajamentul Dexia Kommunalkredit Bank AG fata de piata din Romania a finantarii sectorului public. Cu aceste noi contracte Dexia Kommunalkredit Bank AG a ajuns in acest an la o valoare a contractelor semnate, cu autoritati publice locale din Romania, de 250 milioane EUR". a declarat Archibald Kremser, Director Adjunct al Departamentului Administrare Participatii din cadrul Dexia Kommunalkredit Bank AG Viena prezent si el la Alba Iulia. "Primele trei trimestre din acest an reprezinta un adevarat succes pentru noi. Cota de piata pe segmentul nostru tinta (orase medii, mari si judete) a fost de peste 40% in ceea ce priveste datoria nou contractata" a continuat Kremser.

Totodata, in data de 17 septembrie, reprezentantii Dexia Kommunalkredit au participat, la invitatia autoritatilor publice locale din judetul Sibiu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Sibiu. Aceasta investitie face parte din proiectul mai amplu de modernizare si extindere a Aeroportului, care include de asemenea refacerea completa si extinderea pistei precum si un nou turn de control. Finantarea proiectului in suma de peste 60 milioane EUR este asigurata din fonduri guvernamentale, surse locale si un credit in suma de 140 milioane RON (circa 40 milioane EUR) contractat de in comun de Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Sibiu de la Dexia Kommunalkredit Bank AG.

"Aceasta este prima investitie a Dexia Kommunalkredit Bank AG intr-un proiect de infrastructura aeroportuara din Romania, este primul terminal al unui aeroport international regional romanesc, complet refacut si dat in folosinta dupa 1989, reprezentand in primul rand rezultatul unei bune cooperari intre Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Sibiu" a mai declarat Roxana Lazar.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: