Romania spera sa acceseze anul acesta 400 mil euro prin Programul Operational Regional

Data publicarii: 20-09-2007 | Economie

Ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a declarat ca pana la sfarsitul anului Romania spera sa incheie contracte de pana la 400 milioane de euro din fondurile europene ce urmeaza sa vina prin Programul Operational Regional (POR).

"In cadrul sedintei Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional (POR) am aprobat criteriile de eligibilitate pentru cinci din cele sase axe ale programului, respectiv axele 2, 3, 4, 5 si 6, iar axa 1, care este cea mai complexa, prognozam ca va fi aprobata pana la sfarsitul lunii octombrie", a spus Borbely.

Ministrul a adaugat ca pentru programele din axa 2, care se refera la infrastructura regionala, proiectele se pot depune inca din 10 septembrie, iar pentru axele 3, 4 si 5 cel mai probabil din luna octombrie vor putea fi depuse proiecte.

Din cele 4,4 miliarde de euro ce urmeaza sa vina prin POR, cei mai multi bani vor fi pentru axa I, circa 1,3 miliarde euro, in timp ce pentru restul axelor sumele sunt intre 780 si 900 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: