Egalitate intre numarul investitorilor locali si cei straini la Bursa din Viena

Data publicarii: 20-09-2007 | International

Wiener Borse a devenit o piata financiara internationala. Acceptarea la Bursa din Viena a bancii britanice de investitii Pentagon Capital Management, in cursul zilei de azi, a marit numarul investitorilor straini, procentul companiilor internationale egaland pentru prima data pe cel al companiilor de investitii austriece, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Ponderea investitorilor straini in volumul total tranzactionat la Bursa din Viena este de 56,7%. Un numar de 78 de banci si brokeri au primit aprobarea de a actiona pe piata monetara si cea a derivatelor a Bursei din Viena.

"Procesul de internationalizare a Bursei din Viena avanseaza intr-un ritm accelerat. In urma cu doar sapte ani, aproape ca nu se putea vorbi de investitii straine la Bursa din Viena, care detineau mai putin de jumatate de procent. In prezent, mai mult de jumatate din volumul total tranzactionat este realizat de banci care opereaza la nivel international", a declarat Michael Buhl, Joint CEO Wiener Börse AG.

Aceasta tendinta pozitiva va continua si in viitor: in urmatoarele luni, vor fi admisi inca cinci membri la Bursa din Viena. Pana la sfarsitul anului 2007, Wiener Börse se va putea mandri cu doisprezece membri noi, situatie care va marca un nou record in istoria Bursei din Viena.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: