BT Aegon Fond de Pensii a atras circa 10.000 de participanti pe pilonul II

Data publicarii: 25-09-2007 | Afaceri

BT Aegon Fond de Pensii, care gestioneaza fondul Vital a atras circa10.000 de participanti pe segmentul pensiilor private obligatorii, urmand ca pana la sfarsitul perioadei de aderare sa ajunga la 500.000 de participanti, a declarat directorul general al firmei, Silvia Sirb. "BT Aegon Fond de Pensii vrea sa ajunga intre primii cinci jucatori de pe piata de pe piata pensiilor obligatorii din Romania, dupa atragerea a 500.000 de participanti", a precizat Sirb.

Ea a adaugat ca BT Aegon Fond de Pensii are un capital social de 7 milioane euro, urmand ca la farsitul lunii septembrie acesta sa fie majorat semnificativ. In prezent compania are o forta de vanzari de peste 10.000 de agenti, compusa din 5.300 agenti de marketing din reteaua proprie si brokeri, cu care compania a incheiat parteneriate.

BT Aegon Fond de Pensii va investi 70% din activele fondului de pensii obligatorii (pilonul II) pe care il administreaza in titluri de stat si obligatiuni si 30% in valori mobiliare care se tranzactioneaza pe pietele reglementate din Romania si din Uniunea Europeana, a anuntat luni institutia.

Arbitrul pensiilor private a autorizat pe 3 august societatea BT Aegon Fond de Pensii SA si prospectul schemei sale de pensii Vital.

Vital este un fond de pensii obligatoriu (pilonul II), cu un profil de risc mediu, care presupune alocarea a 70% din active in titluri de stat, obligatiuni de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale - Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Recontructie si Dezvoltare (BERD) si Banca europeana de Investitii (BEI).

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania - Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in acest an.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: