Eximbank acorda imprumuturi de pana la 1,5 milioane euro exportatorilor romani

Data publicarii: 27-09-2007 | Finante-Banci

Eximbank a lansat o schema de finantare cu dobanda subvetionata prin care exportatorii romani pot accesa fonduri de pina la 1,5 milioane euro, echivalent in lei, pe o perioada de cel mult 5 ani, a anuntat joi institutia. Dobanda este subventionata de stat cu 5%, iar pe toata perioada derularii finantarii dobanda este fixa.

Subventia la dobanda se acorda pentru patru tipuri de finantari. Primul se acorda pentru dezvoltarea unor intreprinderi mici si mijlocii (IMM) prin proiecte de investitii cu o valoare maxima de 1,5 milioane euro, echivalent in lei, pe o perioada de cel mult cinci ani, iar al doilea produs este pentru dezvoltarea capitalului de lucru prin sprijinirea activitatii unui IMM, cum ar fi plata furnizorilor de materii prime sau plata salariilor. Valoarea maxima a acestui tip de finantare este de 300.000 euro, iar perioada maxima este de un an.

Al treilea tip este microfinantarea unui IMM pentru proiecte de investitii sau activitatea curenta, cu un imprumut intre 10 - 35 mii euro, echivalent in lei, pe o perioada de 1-5 ani. Ultimul tip de finantare este pentru proiecte din domenii prioritare de dezvoltare, valoarea maxima fiind de 1,5 milioane euro, echivalent in lei, pe o perioada de cinci ani.

Ajutoarele de stat sub forma unor credite pentru companii in valoare maxima de 1,5 milioane de euro cu dobanda subventionata cu 5% in au fost lansate de Eximbank in prima jumatate a lunii august.

La inceputul acestei luni, Eximbank a lansat sapte noi garantii pentru companiile romanesti, prin care acestea au acces la imprumuturi mai mari si mai ieftine decat ar fi putut lua prin forte proprii direct de pe piata bancara.

NewsIn