Tariceanu si Vosganian nu se inteleg la modificarea Codului Fiscal

Data publicarii: 28-09-2007 | Politica

Noul proiect a fost postat pe site-ul Ministerului Finantelor, insa primul ministru spune ca, deocamdata,nu exista propuneri de modificare. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, nu se intelege cu seful sau, Calin Popescu Tariceanu, cand vine vorba despre modificarile aduse Codului Fiscal. Vosganian a anuntat cu lux de amanunte toate noutatile si chiar a postat pe site-ul institutiei pe care o con­duce noul proiect de Cod fiscal in urma cu o saptamana pentru a fi consultat.

Aceasta in timp ce premierul Tariceanu a declarat la finalul sedintei de Guvern de miercuri ca, deocamdata, nu exista o propunere pentru modificarea Codu­lui Fiscal, dar in urma analizei veniturilor si chel­tuielilor prevazute in bugetul pentru anul 2008 va astepta propuneri din partea ministrului Finantelor.

"Nu avem propuneri de modificare a Codului Fiscal. Sigur, va trebui sa analizam in contextul bugetului (pe 2008 - n.r.), cum reali­zam veniturile, cum realizam cheltuielile si ministrul de Finante va face propuneri in acest sens. Insa nu vom introduce cu ocazia bugetului taxe sau impozite noi. La bugetul pe 2008, cea mai importanta modificare este cea de reducere a contributiilor de asigurari sociale cu sase puncte procentuale. Spun lucrul acesta ca nu cumva sa inceapa speculatii pe aceasta tema. Nu se introduc taxe sau impozite", a spus Tariceanu.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: