BNR lanseaza un set de monede si o medalie dedicate Parcului National Muntii Rodnei

Data publicarii: 28-09-2007 | Finante-Banci

Incepand cu data de 1 octombrie 2007, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic un set de monetarie cu anul de emisiune 2007, dedicat aniversarii a 75 de ani de la infiintarea Parcului National Muntii Rodnei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Setul de monetarie contine monedele romanesti aflate in circulatie, cu valorile nominale de 1 ban, 5 bani, 10 bani si 50 bani, precum si o medalie de argint avand urmatoarele caracteristici:

  • titlu: 800/1000;
  • greutate: 15,5 grame;
  • diametru: 28 mm;
  • margine: neteda.

Aversul medaliei prezinta in partea stanga o floare de Gusa porumbelului sau Opaitul Muntilor Rodnei (Lychnis nivalis), in plan superior, un peisaj din Muntii Rodnei, iar dedesubt, textul ,,PARCUL NATIONAL MUNTII RODNEI".

Reversul medaliei prezinta in partea dreapta o marmota (Marmota marmota), in stanga, un peisaj montan si o capra neagra (Rupicapra rupicapra), iar dedesubt, textul ,,75 DE ANI DE LA INFIINTARE 1932 - 2007".

Atat medalia, cat si monedele care alcatuiesc setul sunt realizate in conditii de calitate proof.

Setul va fi prezentat sub forma de pliant, introdus intr-un etu, piesele componente fiind incastrate in locasuri speciale.

Tirajul aprobat al emisiunii este de 1.000 de exemplare.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 85 lei/set.

Lansarea in circuitul numismatic, a setului de monetarie cu anul de emisiune 2007, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi, si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: