Isarescu ii sfatuieste pe romani sa isi tina economiile in lei

Data publicarii: 30-09-2007 | Finante-Banci

Cursul de schimb al leului va fi din ce in ce mai putin predictibil, insa romanii ar trebui sa isi tina economiile in moneda nationala, care va fi in continuare stabila, a spus duminica guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, la deschiderea stagiunii "Conferintelor Teatrului National".

Isarescu a mai afirmat ca BNR va avea pana in 2014 o dobanda de politica monetara situata in partea superioara a pragului practicat de bancile centrale din Europa.

Oficialii europeni au indicat ca Romania ar putea sa adopte moneda unica mai devreme de 2014, data planificata de autoritatile romane, a spus Isarescu, care a explicat ca este posibila devasarea acestei date doar in conditiile in care "lucrurile merg bine".

"Sper ca Romania va reveni cat de curand in Europa mai sus decat se situa in perioada interbelica", a mai declarat Isarescu.

El a mai spus ca BNR isi mentine tinta de inflatie pentru anul in curs intre 3-5% si a adaugat ca tinteste o inflatie sub 5% pentru 2008.

Tinta de inflatie anuntata de BNR pentru acest an este de 4% plus sau minus 1%, iar pentru anul viitor tinta este de 3,8%, incadrata de asemenea intr-un interval "acceptat" de plus sau minus 1%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: