Administratorul de fond de pensii al BCR vrea 780.000 de clienti pe pilonul II

Data publicarii: 30-09-2007 | Afaceri

BCR Administrare Fond de Pensii, administratorul de fond de pensii private obligatorii al grupului Banca Comerciala Romana (BCR), isi mentine tinta de a ajunge la o cota de piata de 30% pe pilonul II, care ar insemna circa 780.000 de clienti, a spus sambata directorul general Simona Ditescu.

Compania estimeaza piata romaneasca a pensiilor private obligatorii la 2,6 milioane persoane.

BCR Administrare Fond de Pensii, care administreaza Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, are in prezent 2.800 de agenti de marketing, carora li se vor alatura inca 1.000 in urmatoarea perioada, a mentionat Ditescu. Ea a mentionat ca, saptamana viitoare, administratorul de pe pilonul II al BCR va raporta situatia numarului de participanti atrasi dupa primele doua saptamani.

"Principalul avantaj al fondului de pensii BCR este faptul ca grupul are o experienta solida in gestionarea fondurilor in lei. Avand in vedere previziunile pentru urmatorii ani, leul va avea un rol crucial pentru obtinerea unor randamente favorabile", a spus economistul sef al BCR, Lucian Anghel.

Astfel, fondul de pensii private obligatorii al BCR este unul cu grad mediu de risc si va plasa 65% din activele atrase in instrumente financiare cu risc scazut, de tipul titlurilor de stat sau obligatiunilor.

Un sfert din fonduri vor fi investite in actiuni listate pe piete de capital reglementate, 5% in instrumente ale pietei monetare, iar restul de 5% din bani vor fi plasati in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sisitemului de Pensii Private (CSSPP).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: