Grupul elen EFG vrea sa intre pe piata pensiilor private facultative din Romania

Data publicarii: 03-10-2007 | Afaceri

Grupul elen EFG vrea sa intre pe piata romaneasca a pensiilor facultative (pilonul III), atras de potentialul mare de crestere al acesteia si de rezultatele inregistrate in primele doua saptamani pe pilonul II, a spus, marti, directorului general al grupului EFG Eurolife, Alexander Sarrigeorgiou.

"In viitor vrem sa intram si pe piata pensiilor facultative (pilonul III) din Romania, pentru a ne completa oferta pe piata pensiilor. In aceasta decizie suntem stimulati si de faptul ca deja activam pe piata pensiilor private obligatorii, cu rezultate bune dupa primele doua saptamani", a declarat Sarrigeorgiou.

Grupul EFG detine in Romania societatea Bancpost Fond de Pensii SA, care activeaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II)  prin Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost.

EFG Eurobank detine 77,56% din actiunile Bancpost, a sasea banca autohtona dupa active la finalul anului trecut, cu o cota de piata de 4,5%.

Grupul financiar elen EFG Eurobank detine in Romania, in afara de Bancpost si Bancpost Fond de Pensii SA, doua societati de asigurari lansate marti, precum si companiile EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN si EFG Leasing.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: