Motoractive Leasing IFN estimeaza afaceri cu peste 30% mai mari in 2007

Data publicarii: 04-10-2007 | Afaceri

Motoractive Leasing IFN, parte a grupului GE Money Romania, estimeaza ca va finanta bunuri in valoare de 200 milioane euro pana la sfarsitul lui 2007, in crestere cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat joi directorul de vanzari al companiei. Florentina Babasanda.

In 2006 Motoractive Leasing IFN a finantat bunuri in valoare de 150 milioane euro.

Motoractive Leasing IFN a finantat achizitionarea de bunuri in valoare de 80 de milioane de euro in primele sase luni din 2007, cu 30% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, a adaugat Babasanda.

"In prima jumatate a anului curent, ponderea autovehiculelor a atins 85% din totalul bunurilor finantate de Motoractive, in timp ce echipamentele au reprezentat 15% din portofoliul companiei", a mai spus directorul de vanzari al companiei. Ea a adaugat ca Motoractive Leasing IFN a incheiat peste 4.400 de contracte de leasing in prima jumatate a acestui an.

Motoractive Leasing IFN a anuntat ca in doua saptamani va lansa produsul de leasing pentru autoturisme rulate (second hand), cu o perioada de finantare extinsa pana la sase ani, de la patru ani cat este in prezent.

Motoractive Leasing este specializata in leasing pentru autoturisme, atat noi cat si second hand, vehicule comerciale si echipamente pentru diverse industrii. Compania se adreseaza in principal segmentului corporativ, care reprezinta 90% din portofoliul firmei, in timp ce clientii persoane fizice au o pondere de doar 10% din totalul clientilor Motoractive.

GE Money, divizie a companiei General Electric, detine active in valoare de 190 miliarde dolari si este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 55 de tari. Compania a intrat pe piata din Romania in trimestrul al treilea al anului 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: