Allianz-Tiriac vinde pensii pe sub mana, CSSPP se face ca … ploua

Data publicarii: 05-10-2007 | Afaceri

Ori de cate ori s-a spus ca sistemul pensiilor private este vulnerabil, autoritatile au negat cu vehementa. Iata ca realitatea din piata ii contrazice. Agenti ai Allianz-Tiriac Pensii Private au incheiat contracte despre care viitorii participanti habar nu aveau, noteaza Curentul. Cum au pus mana acesti agenti pe actele salariatilor de la Spitalul Judetean de Urgente Vaslui se va vedea dupa terminarea anchetei demarate de conducerea unitatii. Ce vor pati acesti agenti? Solicitat telefonic sa formuleze o pozitie a CSSPP, presedintele Mircea Oancea a spus ca nu comenteaza zvonurile din presa. Reprezentantii Allianz-Tiriac asteapta rezultatele anchetei proprii.

Aproximativ 500 de formulare au fost completate cu datele personale ale angajatilor Spitalului Judetean de Urgente Vaslui, fara ca acestia sa aiba habar. Fondul de pensii care beneficiaza de miscare este Allianz-Tiriac Pensii Private. Ce face arbitrul pietei? Asteapta ceva "concret".

Legislatia in vigoare prevede ca optiunea pentru un fond de pensii private este individuala si nimeni nu poate obliga pe cineva sa semneze pentru un administrator sau altul. In goana dupa castig, agentii de marketing uita de legi. La Vaslui, angajatii Spitalului Judetean de Urgente s-au trezit pensionari la Allianz-Tiriac, fara sa fi dat cu subsemnatul, dupa cum ne-a confirmat conducerea unitatii medicale.

Formularele, gata completate, aveau anexate copii dupa actele de identitate ale viitorilor clienti. Conducerea spitalului da vina pe cei din subordine, mai precis pe agent, insa actele angajatilor nu sunt tinute pe marginea drumului, ci in spatii special amenajate si securizate. Cel putin asa ar trebui. Deci cum a reusit agentul sa puna mana pe acte va ramane poate inca un mister, in vreme ce conturile unora se vor rotunji pe spinarea salariatilor. "Am facut un comitet director, am demarat o ancheta, in urma careia vom stabili ce masuri trebuie luate", ne-a precizat managerul unitatii vasluiene Adrian Oprisanu. Pana la inchiderea editiei, nu am primit un raspuns din partea Allianz-Tiriac.

Integral in Curentul