Peste 10 milioane de euro pentru un ou

Data publicarii: 08-10-2007 | International

Masini de lux, bijuterii, avioane si, de ce nu oua Faberge...Cum averile bogatilor lumii cresc de la an la an intr-un ritm sustinut, nu e de mirare faptul ca un ou Faberge a ajuns sa coste peste 10 milioane de euro. Acesta este pretul de pornire a licitatiei ce va avea loc pe 28 noiembrie la Londra, la celebra casa Christie's.

Oul "Rothschild Faberge" ar putea sa bata recordul de pret pentru un obiect de arta ruseasca scos vreodata la licitatie. Realizat in 1902 de celebrul bijutier Karl Faberge pentru familia de bancheri Rothschild, oul contine un cocos in miniatura, care anunta ora exacta batand din aripi si cantand.

Sursa: www.christies.com

Obiectul de arta, acoperit cu email roz si decorat cu aur, este unul dintre cele trei oua Faberge care contin un ceas si un mecanism complex. Casa Faberge a realizat 50 de oua pentru familia imperiala rusa, o traditie lansata in 1885 de tarul Alexandru al III-lea, care i-a oferit sotiei sale un prim ou-bijuterie cu ocazia sarbatorilor de Paste. Pana la descoperirea oului Rothschild, se stia ca Faberge a fabricat alte 12 oua de acest tip pentru clienti particulari.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: