BT Leasing se integreaza in Banca Transilvania pentru a vinde mai bine produsele pentru IMM-uri

Data publicarii: 09-10-2007 | Finante-Banci

BT Leasing a anuntat astazi adoptarea unei noi strategii de piata prin integrarea cu banca-mama, cu scopul de a vinde produsele de leasing ale grupului financiar si prin sucursalele Bancii Transilvania. Totodata, BT Leasing a lansat un nou produs pentru IMM-uri, denumit "Leasing 1 ora fara avans". Compania va avea un nou mod  de vanzare a produselor si serviciilor, prin agentiile proprii, dar si prin cross-selling cu Banca Transilvania. Reprezentantii bancii au declarat ca in cadrul BT Leasing va fi infiintat un departament de Client Service, iar angajatii Bancii Transilvania specializati in acordarea creditelor pentru IMM-uri, vor vinde si noul produs al BT Leasing.

"Avem planuri ambitioase, cum ar fi atingerea unei cote de 4,5% din piata leasingului, in decurs de 3 ani', a declarat Titus Nicoara, directorul general al BT Leasing.

Gianina Cimpoes, Ionut Patrahau, Titus Nicoara

Produsul "Leasing 1 ora fara avans" e deja functional de cateva saptamani, acesta fiind testat in sucursalele-pilot ale bancii. Plafonul maxim este de 40.000 de euro, iar perioada de acordare este de pana la 48 de luni. Suma poate fi destinata achizitionarii oricarui mijloc fix care poate fi evaluat si asigurat pe toata durata contractului de leasing. Dobanda aferenta acestui produs va fi de 12%-13%, in functie de eligibilitatea solicitantului, care poate fi si o companie nou-infiintata (start-up).

"Leasing 1 ora fara avans este un produs complementar creditului 1 ora fara avans pe care Banca Transilvania il acorda IMM-urilor si estimam ca, daca pana acum, doar o treime din solicitantii creditului primeau acordul pentru imprumut, cu produsul de leasing vom mai adauga o treime de dosare acceptate", a declarat Ionut Patrahau, director general adjunct al Bancii Transilvania. Acesta a adaugat ca dobanda este mai mica cu 2% la produsul de leasing, fata de creditul 1 ora fara avans pentru IMM-uri, dar avantajul creditului este faptul ca obiectul finantarii este in proprietatea companiei inca de la inceputul finantarii, spre deosebire de leasing.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: