CE acorda Romaniei o luna pentru remedierea problemelor din agricultura

Data publicarii: 10-10-2007 | Economie

Comisia Europeana a acordat miercuri Romaniei o luna  pentru a-si rezolva problemele avute la sistemul de plati din agricultura, in caz contrar riscand sa i se reduca din subventii, informeaza Reuters. "Comisia Europeana i-a scris Romaniei pentru a o informa ca risca reducerea a 25 de procente din platile pentru agricultura, daca nu poate rezolva o serie de neajusuri grave in sistemul sau de administrare si control financiar", a anuntat Comisia Europeana intr-un comunicat citat de Reuters.

Comisia a spus ca Bulgaria, care a aderat la UE impreuna cu Romania, la 1 ianuarie 2007, nu se confrunta cu posibilitatea reducerii platilor pentru agricultura, pentru ca si-a implementat un sistem de plati operational.

Potrivit tratatului de aderare al celor doua tari, UE poate retine un sfert din platile sale acordate direct agricultorilor, care ar trebui sa inceapa la 1 decembrie si sa creasca de la 202 milioane de euro anul viitor la 492 de milioane de euro in 2013 in cazul Romaniei.

Comisia a spus ca Romania trebuie sa-si puna la punct in decurs de o luna baza de date computerizata referitoare la animale si sa adune mai multe informatii exacte despre marimea terenurilor detinute de fermieri individuali, intrucat sistemul de identificare nu a functionat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: