Consortiul condus de RBS va finaliza preluarea ABN Amro pe 17 octombrie

Data publicarii: 10-10-2007 | International

Cele trei banci conduse de Royal Bank of Scotland Plc. au anuntat ca oferta lor, in valoare de 72 miliarde euro (102 miliarde dolari) pentru preluarea grupului olandez ABN Amro Bank NV, este momentan neconditionata, plata urmand a fi facuta pe 17 octombrie, relateaza Reuters.

Consortiul, compus din grupul belgian Fortis, cel spaniol Santander si Royal Bank of Scotland, a precizat ca plata (35,60 euro pe actiune in numerar la care se adauga 0,296 actiuni noi RBS pentru fiecare actiune ABN Amro) va fi efectuata la data de 17 octombrie.

Aproximativ 86% dintre investitorii ABN au acceptat deja oferta iar restul au ragaz pana la data de 31 octombrie pentru a-si vinde actiunile.


RBS confirms record ABN Amro takeover

RBS si partenerii sai au confirmat la inceputul saptamanii victoria intr-o lupta ce a durat mai multe luni, adversarul direct, grupul bancar londonez Barclays, ce initial fusese preferat de ABN Amro, retragandu-se din cursa la sfarsitul saptamanii trecute.

Atentia investitorilor se va indrepta momentan asupra problemelor de integrare, cu o amploare nemaiintalnita avand in vedere marimea acestei tranzactii, existand temeri ca cele trei banci au platit un pret prea ridicat pentru a castiga aceasta batalie.

In discursul in care anunta retragerea firmei pe care o reprezinta din cursa, presedintele executiv al Barclays, John Varley, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca este de parere ca cele trei banci au platit un pret mult prea ridicat, avand in vedere ca valoarea intrinseca a ABN Amro a fost afectata de criza pietelor financiare din aceasta vara.

Piata se asteapa ca acest consortiu sa sa grabeasca pentru a demonstra valoarea acestei tranzactii, realizata intr-un punct critic al ciclului bancar -  mai ales in cazul liderului acestui consortiu, grupul RBS, care va prelua diviziile ABN Amro ce au fost cel mai grav afectate de recenta criza.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: