Flagrantul in care Remes primeste un plic de la Muresan, difuzat de TVR

Data publicarii: 11-10-2007 | Politica

Postul public de televiziune a difuzat miercuri seara mai multe inregistrari, audio si video, cu Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes, din care reiese faptul ca actualul ministru al agriculturii primeste un plic, in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro.


Sursa: TVR.ro

In prima inregistrare, cei doi sunt filmati in timp ce stau de vorba pe o terasa din Bucuresti din zona Dorobanti. La un moment dat, unul dintre ei, aminteste de faptul ca cei doi ar putea fi vazuti. Muresan vorbeste apoi la telefonul mobil, si acesta interceptat, cu omul de afaceri Gheorghe Ciorba, potrivit relatarii TVR. Muresan pleaca, se intalneste cu Ciorba, de la care ia un plic. Revine cu plicul si se aseaza din nou la masa cu Remes. Unul dintre cei doi spune: "Da-mi...deschide geanta aia putin. Lasa-l acolo, ca.." Pe inregistrarea video se aude apoi vocea lui Muresan care spune: Ma rog si ai ...Prima pagina e licitatia de la...Patru bucati is...El trebuie numai la ...el mere numai la aia de o suta si la aia de optezeci. Muresan pleaca apoi de la masa, fara plic, si il bate pe umar pe Remes.

A doua inregistare este o convorbire telefonica dintre Ioan Muresan si omul de afaceri Gheorghe Ciorba in care, acesta din urma se asigura ca, promisiunea unei masini puternice a ajuns la cine trebuie.

Muresan: Da Ghita

Ciorba Gheorghe: Auzi

Muresan: Da.

Ciorba Gheorghe: Sefu', de le poate pe amandoua, spune-i ca-i dam ceva, o masina puternica, ii amintesti?

Muresan: Maine imi da raspunsul, am plecat de acolo.

Ciorba Gheorghe: Ai plecat?

Muresan: Da, da, da. Am plecat, i-am expus ce. 

Ciorba Gheorghe: Amu, stie el, amu

Muresan: Stie, e ok, e foarte bine

Ciorba Gheorghe: Ca suntem oameni!

Muresan: Chiar

Ciorba Gheorghe: O fo...a...o lu...o luat, asa-i?

Muresan: Da, da, totul ii OK.

Ciorba Gheorghe: Bine, bine, da, da bine.

Procurorul de sedinta care a sustinut marti, la Curtea de Apel Bucuresti, recursul DNA impotriva respingerii arestarii lui Ioan Avram Muresan a declarat in fata instantei ca, Decebal Traian Remes a fost filmat, pe 23 septembrie, cand primea un plic de la fostul ministru al agriculturii.

Procurorul de sedinta a spus ca in mod gresit Tribunalul Bucuresti a respins cererea de arestare inaintata de DNA.

"Ioan Avram Muresan este cercetat pentru infractiuni grave de coruptie, mai precis pentru ca a intervenit la Remes spunandu-i acestuia sa sprijine castigarea unei licitatii fata de S.C. Construct, firma lui Gheorghe Ciorba. Pentru aceasta, a primit de la Ciorba promisiunea unui Audi de 35.000 de euro. Acest Gheorghe Ciorba are calitate de coinculpat in dosar", a spus procurorul. "Cand un fost ministru corupe un alt actual ministru, cu caltabos si tuica e grav", a mai adaugat procurorul referindu-se la produsele primite de Remes tot prin intermediul lui Muresan.

Potrivit reprezentantului acuzarii, la data de 13 septembrie au fost duse la locuinta din Bucuresti a lui Remes produsele in valoare de 1.500 de RON. Pe data de 23 septembrie, a avut loc intalnirea dintre Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes, in Bucuresti, la o terasa in Dorobanti. Intalnirea a fost filmata. Potrivit procurorului de sedinta, de pe inregistrare se vede cum Remes primeste de la Ioan Avram Muresan plicul. Pentru toata perioada de filaj exista convorbiri interceptate, Ciorba - Muresan si Muresan - Remes in care se discuta despre favorizarea lui Ciorba.

Magistratii Curtii de Apel au amanat duminica, 7 octombrie judecarea recursului procurorilor DNA care au contestat decizia Tribunalului Bucuresti de respingere a propunerii lor de arestare preventiva a lui Ioan Avram Muresan intr-un dosar in care acesta este acuzat de fapte de coruptie.

Tribunalul Bucuresti a respins duminica propunerea DNA de arestare preventiva a Ioan Avram Muresan, retinut sambata de procurorii anticoruptie pentru ca ar fi intermediat, darea unor bani si produse, de la un om de afaceri, interesat de anumite licitatii unui demnitar al statului roman. Muresan are insa interdictie de a parasi localitatea urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti.

Procurorii il cerceteaza pe Muresan pentru complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta prevazute de art. 61 din Legea 78/2000. In aceeasi cauza mai este cercetat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, tot pentru savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta. Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, Ioan Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Ghoerghe Ciorba unui demnitar al statului, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului, se precizeaza in comunicatul DNA. In acelasi scop, Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan, ar fi promis ca va oferi si un autoturism de lux.

Actualul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remes este, potrivit DNA, destinatarul banilor si al promisiunilor ce il aveau ca intermediar pe Ioan Avram Muresan. Parchetul General a cerut luni la Cotroceni aviz pentru urmarirea penala a lui Remes. Acesta din urma a negat insa duminica orice implicare a sa in acest scandal.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: