Ministerul Mediului va folosi timp de peste un an o masina hibrida Honda

Data publicarii: 12-10-2007 | Auto

Ministerul Mediului va folosi timp de un an - un an si jumatate o masina cu propulsie hibrida - care pe langa motorul clasic cu benzina mai are si un motor electric - masina oferita de Honda Trading, importatorul marcii japoneze in Romania.

"Este al doilea moment onorant din istoria ministerului, cand putem lua in custodie o masina prietenoasa mediului. Dupa cum stiti, 70% din poluarea din orase, provine din trafic iar in Bucuresti proportia e de 75%", a declarat joi ministrul mediului, Attila Korodi cu ocazia luarii in custodie a masinii Honda Civic Hybrid in cadrul Salonului International Auto Bucuresti (SIAB).

Ministrul a explicat ca masina foloseste motorul electric cand stationeaza in trafic si atunci cand este necesara putere mai mare pentru depasiri.

Honda Civic Hybrid

"Sper sa ajungem recordmeni in Europa printre ministerele mediului care folosesc masini ecologice", a mai spus ministrul mediului care a adaugat ca masinile vechi care au iesit din parcul auto romanesc, prin programul "Rabla" reprezinta un semnal de intinerire a acestuia.

Ministrul a spus ca toti marii constructori de masini si-au anuntat intentiile de a produce masini ecologice, ele ajungand si pe piata romaneasca.


Honda Civic Hybrid

"Masina pe care o va folosi ministerul mediului va fi data pe o perioada de un an sau un an si jumatate. Este o intelegere intre Honda si minister care nu are un termen fix", a explicat directorul de operatiuni al Honda Trading Romania, Florin Tudor.

Honda Civic Hybrid costa aproximativ 24.000 euro, dezvolta 115 cai putere, iar consumul mediu mixt este de 4,6 litri la suta de kilometri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: