Primul ministru si ministrul Silaghi, dati in judecata de Camera de Comert Bucuresti

Data publicarii: 12-10-2007 | Politica

Presedintele Camerei de Comert Bucuresti (CCIB) Stefan Popa a declarat joi ca l-a actionat in judecata pe ministrul IMM-urilor Ovidiu Silaghi pentru fals urmand ca vineri sa depuna plangere si impotriva premierului Tariceanu, pentru abrogarea unei HG privind patrimoniul si sediul CCIB.

Camera de Comert si Industrie Bucuresti il acuza pe Silaghi de faptul ca a propus Guvernului abrogarea articolului 2 al Hotararii de Guvern 709/2005, referitor la statutul, sediul si patrimoniul CCIB, hotarare pe care Guvernul a aprobat-o in sedinta din 10 octombrie. "Pe domnul Silaghi l-am actionat inca de saptamana trecuta, iar pe primul ministru Calin Popescu Tariceanu il vom actiona maine (vineri, 12 octombrie - n.r.), pentru ca a semnat un fals", a spus Popa.

Surse din cadrul CCIB sustin ca ministrului Ovidiu Silaghi i se vor cere si daune morale in valoare de 1000 lei. "Am mai castigat un proces cu el, il vom castiga si pe acesta. De data asta vom merge insa pana la capat, indiferent daca se va anula hotararea luata miercuri", a precizat Stefan Popa.

El a adaugat ca "CCIB a aratat ca actuala Hotarare 1187 din 2007 a fost adoptata cu incalcarea Legii Transparentei nr. 52/2003, ca Hotararea 709/2005 nu poate fi abrogata pentru ca a produs efecte juridice, opinie impartasita si de Consiliul Legislativ, dar si de Ministerul Justitiei, care a pus in atentia initiatorului, respectiv ministrul Ovidiu Silaghi ca adoptarea Hotararii impune discutarea in mod oficial a textului propus cu CCIB".

Presedintele CCIB a mai declarat ca institutia pe care o conduce va ataca in contencios administrativ hotararea Guvernului.

"Celor de la Camera de Comert Bucuresti le este teama ca cineva le va lua acum sediul, dar o lege care si-a produs efectul nu mai poate fi anulata. Guvernul nu mai face nationalizari in anul 2007. CCIB era singura organizatie neguvernamentala (ONG) din tara care avea nevoie de HG pentru a-si modifica statutul, sediul sau conducerea", a declarat, pentru NewsIn, ministrul Ovidiu Silaghi.

Potrivit articolului 2 al Hotararii de Guvern 709/2005, Camera de Comert si Industrie Bucuresti putea sa isi modifice conducerea, sediul si patrimoniul doar prin Hotarare de Guvern, iar legea actuala anuleaza aceste prevederi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: