Senatul a aprobat majorarea limitei de viteza in localitate la 60 de km/h

Data publicarii: 23-10-2007 | Auto

Limita de viteza in localitate se va majora la 60 de km pe ora, iar soferii nu vor fi nevoiti sa mai sustina o data examenul de conducere pentru carnetele suspendate, potrivit doua amendamente adoptate luni de Senat la ordonanta privind circulatia pe drumurile publice.

Limita maxima de viteza in localitati este de 60 de km pe ora, potrivit unui amendament propus de liberala Norica Nicolai si adoptat luni in unanimitate de Senatul Romaniei. Prevederea fusese anterior acceptata de Comisia juridica, cea care a intocmit un raport favorabil la ordonanta Guvernului privind circulatia pe drumurile publice. Viteza maxima admisa pe autostrazi va fi de 130 de km pe ora, in timp ce pe drumurile expres si nationale europene viteza se va majora de la 100 de km pe ora la 120 de km pe ora. Pe celelalte categorii de drumuri viteza se va cifra la 100 de km pe ora, de la 90 de km pe ora, cat era stipulat in proiectul Guvernului.


Anti speed campaign

O alta prevedere de interes este cea privind eliminarea obligativitatii verificarii cunostintelor pentru soferii care au carnetul suspendat. Amendamentul de eliminare a fost propus de senatorul PRM Gheorghe Funar si adoptat de plen cu o larga majoritate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: