Seful te poate ajuta sa te integrezi in echipa

Data publicarii: 23-10-2007 | HR/Cariere

Daca esti nemultumit de jobul tau, te gandesti ca intotdeauna exista altul mai bun. Dar ce se intampla atunci cand trebuie sa iti schimbi din nou colegii, sefii si mediul de lucru? Cineva trebuie sa te ajute sa te integrezi. Specialistii de la HR-Romania dau mai multe sfaturi, pentru manageri. Iata ce ar trebui sa faca noul tau sef, dupa ce te angajeaza:

- Sa iti prezinte compania. Astfel, devii familiar si cu departamentul in care lucrezi. Tot de la inceput, seful trebuie sa iti dea toate materialele necesare, tabelele organizationale, lista cu telefoanele colegilor si orice altceva care te poate ajuta.

- Sa discute cu tine. Prin comunicare, construiesti cu noul tau sef o relatie stabila, bazata pe incredere, intelegere si sustinere. Aceste conversatii nu sunt, insa, eficiente decat in prima faza.

- Sa te ajute sa iti faci noi prieteni. Oamenii petrec cea mai mare parte a zilei la munca, printre colegi. In aceste conditii, cine si-ar dori sa stea numai printre straini? Nimeni! De aceea, ar fi bine ca seful sa organizeze "ritualuri" prin care sa iti poti cunoaste colegii. De exemplu, o iesire in oras sau o masa "din partea firmei". Astfel, se stabilesc legaturi intre noul sosit si ceilalti membri ai companiei.

- Sa stie ce iti doresti. Atat tu, cat si seful tau aveti asteptari diferite. Important este ca fiecare dintre cele doua "tabere" sa cunoasca dorintele celeilalte si sa le "negocieze". Este foarte important sa se stie inca de la inceput ce anume isi doreste angajatul si care sunt asteptarile lui. Si organizatia trebuie sa se asigure ca obiectivele sale sunt cunoscute si urmate de noul angajat.
 
Compact

Ultimele stiri pe BankNews.ro: