Cresterea calatoriilor de afaceri va duce la majorarea tarifelor in 2008

Data publicarii: 24-10-2007 | Turism

Majorarea numarului de calatorii in interes de serviciu pe plan global va duce in 2008 la cresterea tarifelor hotelierilor, transportatorilor si ofertantilor de servicii asociate reuniunilor profesionale, afirma un barometru al pietei, American Express Business Travel, citat de AFP.

"Cererea pentru calatoriile de afaceri va depasi in 2008 oferta, lucru ce va cauza o majorare constanta a tarifelor pentru transportul aerian, pentru spatiile de cazare, pentru inchirierea de masini si pentru serviciile asociate reuniunilor profesionale", afirma acest studiu.

"Daca tarifele in cadrul transportului aerian civil vor continua sa creasc in ritmul actual, tarifele practicate de hotelieri vor cunoaste o crestere de peste 10% pe pietele foarte atractive precum Statele Unite ale Americii, Europa si Asia", adauga studiul.

Astfel, tarifele practicate de hotelieri au cunoscut o crestere de 11%-14% in anul precedent, atat in ceea ce priveste serviciile mai ieftine cat si serviciile de lux, afirma AFP.

Regiunea Asia-Pacific ar putea fi afectata de cea mai mare crestere a tarifelor in 2008 (intre 18% si 22%). Pentru biletele de avion, majorarea ar putea sa fie intre 1% si 4% pentru rutele interne in SUA si intre 5% si 8% pe plan international.

Zonele Americii de Nord si Europei vor fi afectate de cele mai mari scumpiri ale tarifelor pentru zboruri, de intre 5%-10% pentru rutele interne si intre 6% si 10% pe plan international.

In Statele Unite, bugetul mediu al unei calatorii de afaceri, in care sunt incluse costul biletului de avion, al inchirierii unui automobil si un sejur la hotel, va creste cu 6% in 2008, pana la 1.110, conform acestui studiu.

Pentru deplasarile in interes de serviciu pe plan extern, acest buget ar putea creste cu 7%, pana la 3.171 dolari in medie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: