Nicolae Danila ar putea primi o compensatie de pana la 4 milioane de euro in urma demisiei

Data publicarii: 25-10-2007 | HR/Cariere

Un pachet compensatoriu de 3-4 milioane de euro. Asta va primi Nicolae Danila in urma demisiei din functia de presedinte al BCR. Suma este vehiculata intr-un articol aparut in Ziarul Financiar. Pachetele compensatorii au devenit o practica uzuala si in randul managerilor de top din Romania, dupa cum spun reprezentantii firmelor de recrutare.

Managerii de top au capacitatea de a dezvolta considerabil orice afacere. Prin urmare si pretentiile lor sunt pe masura. Pachetul salarial in cazul celor mai buni manageri contine foarte multe avantaje materiale, inclusiv actiuni ale companiei pe durata contractului de munca. Incetarea unui contract se cu acordul partilor, in schimbul a mai multor salarii compensatorii sau a unei prime.

"In medie aceste pachete compensatorii cuprindeau, sa spunem, o masina de serviciu care intra in proprietatea managerului si echivalentul a 12 salarii compensatorii, mergand pana la salarii compensatorii echivalente a 5 ani de munca" , a declarat Florin Rusu, director al unei firme de recrutare.

Totusi exista si obligatii pentru managerii care aleg sa paraseasca o firma in schimbul unui pachet compensatoriu.

"Daca se dau acesti bani sau orice bani s-ar da ca si compensatie cred ca ar fi si o clauza de a nu merge la concurenta pentru ca asta s-ar plati cel mai mult in acest moment", a subliniat Sorin Freciu.

Pe langa pachetul compensatoriu, fostul director al BCR, Nicolae Danila, a mai primit in momentul privatizarii bancii si un pachet de 0,1 la suta din actiuni, estimat la aproape 10 milioane de euro.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: