Pana la 15 octombrie 2007 au aderat la Pilonul II 1,16 milioane persoane

Data publicarii: 26-10-2007 | Afaceri

Intre 17 septembrie si 15 octombrie, ING Fond de Pensii a atras cei mai multi participanti la pilonului II, numarul acestora ridicandu-se la 462.344 (40,47% din piata), locul secund a fost ocupat de Allianz Tiriac Fond de Pensii cu 235.136 participanti (20,58%).

Pe locul al treilea, in acelasi interval, se situeaza Aviva Fond de Pensii cu 113.769 de participanti si o cota de piata de 9,96%, urmata de Generali Fond de Pensii cu 107.167 de participanti la pilonul II de pensii si o cota de piata de 9,38%.

Tot in perioada 17 septembrie - 15 octombrie, Interamerican Fond de Pensii a atras 69.338 participanti (6,07%), AIG Fond de Pensii, 53.795 aderenti (4,71%), BRD Fond de Pensii a adunat 34.865 (3,05%), iar BT Aegon Fond de Pensii - 23.553 aderenti (2,06%).

"Avem in vedere modificarea normei 18 privind validarile si verificarea dublurilor. Vrem sa facem trei validari ale participantilor la fondurile de pensii ale Pilonului II, la doua, trei si patru luni. Pana acum, am observat ca dublurile reprezinta doar 1,93% din totalul aderentilor, cu mult sub asteptari", a declarat joi Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Am observat un interes mare pentru pensiile private obligatorii la persoanele cu varsta cuprinsa intre 35-45 de ani, 37% dintre aderentii de pana acum fac parte din acest segment de varsta", a adaugat acesta.

Arbitrul pensiilor private are in vedere imbunatatirea reglementarilor privind fuziunile si achizitiile si a procesului de aderare la Pilonul II dupa cele patru luni cat dureaza perioada initiala de aderare.

"In perioada urmatoare estimam ca vor fi peste 150.000 de noi angajati sub 35 de ani, care vor adera la Pilonul II. Pentru Comisie, cel mai important lucru in acest moment este stabilirea criteriilor de alocare aleatorie a persoanelor ce nu au aderat in cele patru luni stabilite initial", a mai spus Oancea.

CSSPP a autorizat 18 administratori de fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii), AIG (AIG Fond de Pensii), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii - Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii), Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii) si Zepter Fond de Pensii, in conditiile in care ultima companie nu primise pana marti avizul CSSPP pentru fondul sau de pensii.

Pensiile private din pilonul II sunt obligatorii pentru salariatii sub 35 de ani si optionale pentru cei intre 35 si 45 de ani. Aderarea participantilor la un fond de pensii din pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: