Isarescu: Guvernul ar trebui sa cheltuiasca banii de la buget mai cu masura

Data publicarii: 26-10-2007 | Finante-Banci

Guvernul ar trebui sa nu mai cheltuiasca banii ramasi pe proiecte care nu sunt neaparat necesare, chiar daca in prezent se inregistreaza un usor excedent al bugetului, a spus, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, cu ocazia cinei organizate de Unimpresa.

Isarescu a explicat ca "timingul este foarte prost" pentru ca, desi soldul bugetului general consolidat arata un excedent de 0,32% din produsul intern brut (PIB) pe primul semestru, e de asteptat ca guvernul sa vrea sa faca unele cheltuieli suplimentare inainte de alegeri.

"Nu mai putem apasa pedala monetara, economia trebuie sa mizeze si pe tarie fiscala si despovararea politicii monetare", a precizat guvernatorul bancii centrale.

Isarescu a mai spus ca "daca am miza in continuare pe politicile monetare si am aprecia leul, chiar daca ar creste exporturile, am avea o problema ca urmare a acestei abordari chiar cu inflatia, deoarece in cazul unei corectii, cea care sufera cel mai tare este inflatia".

"Nu m-am imbatat niciodata cu acoperirea contului curent prin investitii straine, deoarece acestea proveneau mai ales din domeniul imobiliar si din retail, pentru care piata va ajunge la o saturatie in perioada urmatoare", a mai spus Isarescu, prezent la evenimentul organizat de Asociatia Intreprinzatorilor Italieni in Romania, Unimpresa.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: