Adrian Sarbu va primi un salariu anual de 1,2 milioane de dolari de la CME

Data publicarii: Astazi, 29-10-2007 | Media

Adrian Sarbu, fondatorul trustului Media Pro, va primi un salariu anual de 1,2 milioane de dolari de la Central European Media Enterprises (CME), unde a fost numit, de curand, in functia de Chief Operating Officer, potrivit unui raport al companiei, citat de "Business Standard".

Adrian Sarbu va primi un salariu egal cu cel al CEO-ului CME, Michael Garin.

Jumatate din salariul lui Adrian Sarbu va fi platit de CME si restul de catre PRO TV. El ar putea ajunge la castiguri anuale, incluzand bonusurile, de 3 milioane de dolari, devenind unul dintre cei mai bine platiti angajati romani. "De la 1 ianuarie 2008, Adrian Sarbu va primi un bonus de performanta echivalent cu 100% din salariu, daca atinge tintele de performante cantitative stabilite pe baza EBITDA (profit operational, n.red) de catre CME", arata raportul companiei. Totodata, el va primi, daca aceste tinte sunt depasite cu cel putin 5%, inca un bonus de 50% din salariul de baza, mai arata raportul.

CME a inregistrat in Romania, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 91,5 milioane de dolari, cu o marja de profit de 41%. Cifra de afaceri consolidata a CME, la jumatatea anului, a fost de 364,2 milioane de dolari. Astfel, in Romania s-au produs 25% din businessul companiei.

Central European Media Enterprises (CME) este o companie de media care detine actiuni la mai multe posturi de televiziune si radio in Romania, Republica Ceha, Croatia, Slovacia, Slovenia si Ucraina. CME, listata pe NASDAQ, are o valoare de piata de 4,6 miliarde dolari si opereaza in Romania posturile Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro, Pro FM si InfoPro. CME detine cate 95% din Media Pro, Media Pro International si Media Vision, iar Adrian Sarbu restul de 5%.

NewsIn