BNR a avizat normele de creditare ale OTP Bank, cu grad maxim de indatorare de 70%

Data publicarii: 30-10-2007 | Finante-Banci

OTP Bank Romania a primit validarea de la BNR a noilor norme de creditare pentru persoanele fizice, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noile norme de creditare ale OTP Bank Romania permit acordarea de credite ipotecare cu avans cuprins intre 0-20 %, iar gradul maxim de indatorare este de max 70 %, in functie de profilul de risc al fiecarui client.

Pentru cresterea sumei imprumutate, OTP Bank Romania poate accepta maxim 3 coplatitori pentru calculul veniturilor cumulate in vederea cresterii valorii creditului solicitat. In cazul creditelor cu garantie ipotecara, coplatitorii nu trebuie sa aiba acelasi domiciliu cu al solicitantului principal al creditului.

Valoarea cheltuielilor de subzistenta luate in considerare de OTP Bank Romania pentru calculul gradului de indatorare se ridica la valoarea de 245 RON/per persoana.

Odata cu aprobarea acestor norme de creditare primita de la BNR, OTP Bank Romania a inceput  faza de implementare a acestora in sistemul informatic al Bancii.

Banca va anunta data exacta la care OTP Bank Romania va incepe sa acorde credite persoanelor fizice, conform noilor norme de creditare validate de BNR.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: