Persoanele care adera din greseala la alt fond de pensii se pot muta inapoi

Data publicarii: 31-10-2007 | Diverse

Daca ati semnat cu un fond de pensii, dar din greseala ati fost repartizat la un altul, puteti sa va mutati, fara niciun fel de penalizare, la prima optiune. Persoanele care se vor afla in aceasta situatie trebuie sa stie ca se pot adresa direct Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Un subiect foarte dezbatut in momentul de fata, legat de pensiile private, este cel al subscrierilor multiple: adica o persoana care semneaza cu mai multe fonduri de pensii. In aceasta situatie, toate semnaturile vor fi invalidate, iar persoana respectiva va fi repartizata aleatoriu la unul dintre cei 18 administratori.

Insa ce se intampla daca, din greseala, o persoana ajunge la un alt fond de pensii, diferit fata de cel pentru care a semnat? Exista totusi o solutie. Stefan Prigoreanu, membru in Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, a declarat ca exista posibilitatea ca o persoana sa ajunga la un alt fond din greseala, ca urmare a unei fraude, dar acel participant se poate muta fara probleme la fondul la care a semnat. Acest lucru trebuie facut in termen de sase luni, pe baza unei plangeri, dupa care va urma o investigatie. Totul se va face fara penalitati de transfer.

Perioada de aderare la fondurile private de pensii a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni de zile.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: