40 de milione de dolari salarii compensatorii pentru fostul presedinte al Citigroup

Data publicarii: 10-11-2007 | International

Fostul presedinte si director general al Citigroup, Charles Prince, va primi un pachet compensatoriu in valoare de aproape 40 de milioane de dolari, dupa ce a demisionat din functie la finele saptamanii trecute, transmite Reuters.

Suma de 40 de milioane de dolari este complementara pachetului de actiuni in valoare de 53 de milioane de dolari detinute de Prince, insa compensatiile primite sunt semnificativ mai scazute decat in cazul fostului director general al Merrill Lynch, care a obtinut 161,5 milioane de dolari dupa retragerea din banca.

 Pe langa compensatii banesti, actiuni si optiuni, Prince va mai primi salariul si beneficiile obtinute pana la sfarsitul anului, perioada in care acesta va figura in continuare drept angajat al Citigroup, in calitate de consilier al noului presedinte Robert Rubin si al directorului general interimar Sir Win Bischoff.

Pachetul comensatoriu acordat lui Prince include optiuni estimate la 1,28 milioane de dolari, actiuni in valoare totala de 26,75 milioane de dolari, precum si 12,3 milioane de dolari reprezentand echivalentul unor bonusuri aferente anului 2006, ajustate la randamentul actiunilor din acest an.

Integral in Gandul