Pacuraru: Am putea avea salarii de nivel european peste 20 de ani

Data publicarii: 13-11-2007 | Economie

Ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru, a declarat marti, la Slatina, ca Romaniei ii mai trebuiesc 20 de ani de crestere economica sustinuta, la nivelul lui 2006, pentru ca veniturile minime ale locuitorilor sa ajunga la 75% din media salariilor minime inregistrate in UE.

Pacuraru a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul PNL Olt, ca salariul minim pentru anul viitor a fost stabilit, de comun acord cu patronatele si sindicatele, la 500 lei. Potrivit acestuia, venitul minim pe care-l vor primi angajatii romani dupa 1 ianuarie 2008 va fi mai mare decat cel pe care-l previzionasera in programul de guvernare, cu care Alianta DA a castigat alegerile, mai mare decat doreau patronatele si mai mic decat au cerut sindicalistii.

Ministrul Muncii a sustinut ca venitul minim obtinut de un salariat este in concordanta cu nivelul de dezvoltare economica al tarii respective. Pentru a fi convingator, Paul Pacuraru a dat si cateva exemple de salarii minime din tari ale UE, unele dezvoltate, altele intrate recent in marea familier europeana.

"Romaniei ii trebuiesc 20 de ani de crestere economica sustinuta, la nivelul lui 2006, cand s-a inregistrat cea mai mare crestere economica de dupa Revolutie, pentru ca veniturile minime ale locuitorilor sa ajunga la 75% din media salariilor minime inregistrate in UE", a declarat Pacuraru.

NewsIn